zondag 18 november 2012

2012 / 18 nov. Najaarsexpo


Aijen gem. Bergen Lb., tot en met zaterdag 5 januari zal de najaars-expositie 
bij Galerie Pictura te Aijen gem. Bergen L. te bezichtigen zijn.
Alexander Smith met prachtige wijdse landschappen en luchten en lolita’s uit de Japanse subcultuur, Arjan van Gent, met zijn relaxte dames, Brita Seifert met prachtige grafiet tekeningen, Coren Geus, met haar sierlijke vormen, zwijgzaam en geduldig
Erik Tierolf, met op het oog realistische maar vervreemde elementen in zich dragen.
Erik van de Beek, zijn stillevens met een onvoorstelbare stofuitdrukking
Gerard Huysman is een meester in het weergeven van het licht en daardoor hebben zijn schilderijen een eigen sfeer, Jantien de Boer schildert vaak sensuele zelfportretten in Breitner-achtige kleuren, Nico Hoogland, verstilde Hollandse landschappen waar je geen mens zult tegen komen. Peter Handel, is een fotorealist van het vrouwelijk schoon, een moment gevangen in rust. 
Voor Sietse W. Jonker, is het een persoonlijke daad, te scheppen, een langer leven te geven. Werner Watty, put uit de werkelijkheid van alledag zijn inspiratie. Willi Kissmer, schildert doorgaans het spel van het model, lichtval en kledingstukken en dat verkiest boven geheel naakt.

Els van der Glas, meestal geïnspireerd door dieren en vertelt het verhaal van Noach
Gerard Brouwer doet zijn idee├źn op in het dagelijks leven, hij heeft een scherp oog voor de dingen die voorbij gaan. Janneke Bruines, kan gecombineerd met een huisvorm  bezig zijn met de verhoudingen van mensen onderling, wonen en werken zij samen of juist alleen.
De beelden van Riet de Jong lijken telkens op een ander manier tot leven te komen en schijnen een eigen verhaal te vertellen. Ton Voortman, is zowel intrigerend en ongenaakbaar als gepantserd en fragiel. Lyvie De Sutter haalt haar inspiratie uit de modewereld, Robert De Sutter, maakt beelden waarbij vaak op het hoofd keramische of struisvogel eieren met prachtige kleuren en benadrukt daarmee de innerlijke schoonheid van zijn werk. Chantal De Block, met speelse, ontwapenende of ontroerende kinderfiguren en Sara De Sutter, ontwerpt voornamelijk bevreemdende, fabelachtig ogende dierenfiguren die getuigen van een speelse verbeelding.Geen opmerkingen:

Een reactie posten