zondag 23 september 2012

2012 / 23 sept. Ronald Kolk , "Het Model"

Mode-couturier Ronald Kolk opende expositie “Het Model” bij Galerie Pictura.

Op Zondag 23 september om 15.00 uur heeft de bekende Amsterdamse mode-couturier Ronald Kolk de expositie “Het Model” bij Galerie Pictura in Aijen gem Bergen L. geopend.
Schilderijen van Arjan van Gent, Alexander Smith, Corry Kooy, Erik Tierolf, Ferry Reijnders, Jantien de Boer, Joep de Bekker, Peter Handel, Rene Zwaga, Willi Kissmer en beelden van Chantal De Block, Janneke Bruines, Lyvie De Sutter, Riet de Jong, Robert De Sutter en Ton Voortman. Evenals de exposerende kunstenaars, werkt Ronald Kolk met vrouwen om hun emoties over te brengen zoals zij de vrouw het mooist tot hun recht vinden komen. Hij kleedde o.a. Bette Midler, Grace Jones, Ans Markus en Liesbeth List. Ronald Kolk is alleen te beschrijven met tegenstellingen. Progressief en nostalgisch. Flamboyant en melancholiek. Perfectionistisch en vliegensvlug. Baroque en ultramodern. Zijn gecompliceerde patronen en fantasierijke applicaties maken zijn creaties vaak ware concessie loze kunstwerken. Een aantal van zijn creaties zullen tijdens deze expositie te bewonderen zijn.

Arjan van Gent heeft dit jaar bij “Sterren op het Doek” Carolien Tensen mogen portretteren, Alexander Smith schildert Lolita’s, dat zijn meisjes uit de Japanse subcultuur, die zich kleden als Victoriaanse popjes. Corry Kooy haar schilderijen ademen het leven in warmte en betrokkenheid uit, zij won prijzen in Londen en Parijs. Erik Tierolf schildert op het oog mooie, realistische beelden die pas op het tweede gezicht door de vervreemdende elementen het bestaan van een diepere betekenis prijsgeeft. Ferry Reijnders zet z’n vrouwen in zwart wit, wat prachtige bewegingsmomenten met zich meebrengt. Jantien de Boer haar werken blijken vaak een bepaalde sensualiteit te bevatten. Joep de Bekker probeert zijn vaak liggende vrouwen sereen en onbevangen uit te beelden. De Duitse kunstschilder Peter Handel is een fotorealist die een model schildert alsof ze even rust in haar beweging. Rene Zwaga is meer een fantastisch realist en zet zijn modellen in een fantastische wereld. Chantal De Block bronzen ademen levensvreugde en vrouwelijke sensibiliteit uit. De keramische beelden van Janneke Bruines versterkt de emoties van de mensen door haar verschillende glazuren. De bronzen van Lyvie De Sutter komen zo uit de modewereld waar zij ook haar inspiratie vandaan haalt. Riet de Jong probeert juist de geborgenheid uit te beelden. Robert De Sutter maakt lang uitgestrekte figuren met soms een struisvogelei op het hoofd en tot slot Ton Voortman beeldt de vrouw uit in hun GratiĆ«n en Zinnebeelden.

Wie van vrouwen houdt moet zeker deze expositie bezoeken, niet vaak zal je zoveel vrouwelijk schoon in een galerie tegenkomen.
Te zien t/m 3 november.Geen opmerkingen:

Een reactie posten