zondag 5 oktober 2008

2008 / 5 okt. Groeps - Andries Knevel

Andries Knevel opent expositie Hedendaags Realisme

Op zondag 5 oktober 13.30 uur  zal de nieuwe groepstentoonstelling bij Galerie Pictura geopend worden door Andries Knevel. Andries Knevel is bij ons in de regio vooral bekend als de oud-gemeentesecretaris van de gemeente Gennep, waar hij ook verantwoordelijk was voor de kunstaankopen. Hij is ook lid geweest van de BKR-commissie in Arnhem. Nu is hij interim manager voor diverse gemeenten. Ook is hij kunstminnaar en bestuurslid van de Stichting Museum Het Petershuis te Gennep, waar hij ook tevens de voorzitter van de werkgroep wisselexposities is.
                  
Hij opent de expositie van hedendaags realisten waarbij Michiel Schrijver, Mark Lisser en Tobias Baanders hun blik op de wereld op hun eigen manier schilderen en Ron Meilof, Drago Pečenica, Noud Adams, Erik van de Beek en Martin Sybesma dit op de traditionelere manier doen terwijl Con van Velzen dit in miniatuur doet. Fraai geschilderde modellen van Corry Kooy en Hans van Moerkerken en bronzen beelden van Riet de Jong en Romee Kanis.
Alda Poulussen, Christiaan Schraven, Dominique Prins uiten zich in weelderige vormen, Anke Birnie in slanke en hangende en Hermien Buytendijk en Janneke Bruines doen dit in kleurige keramische beelden. Vera de Haas en Tineke Nusink maken het gezelschap compleet met hun prachtige bronzen uitbeeldingen van dieren.
                                               

Weer een top expositie met gerenommeerde kunstenaars die hun creaties willen showen bij Galerie Pictura. Inmiddels heeft Pictura sinds zijn overgang naar hedendaags realisme een naamsbekendheid gekregen in Nederland, men hoeft niet meer naar de Randstad om werken van deze kunstenaars te bewonderen of aan te schaffen. De kunstenaars exposeren graag bij Galerie Pictura door de prettige ambiance en de fraaie expositieruimtes.
Een expositie die het waard is om te bezoeken. t/m 29 november.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten