zondag 27 juli 2014

2014-07-27 Igor Grechanyk - Brita Seifert

Wereldberoemde beeldhouwer Igor Grechanyk bij Galerie Pictura.

Zondag 27 juli 15.00 uur opent de kunstenares Brita Seifert de expositie van Igor Grechanyk.

De beeldhouwer Igor Grechanyk werd geboren in Kiev, Oekraïne op 10 augustus 1960.
In zijn werk combineert Igor Grechanyk fantastisch mystieke werelden met symbolische tradities. Dankzij zijn perfecte techniek creëert hij objecten in het spanningsveld tussen vrouwelijke gratie en pure kracht, energie en dynamiek.

Hij is opgegroeid in een artistieke familie, ging eerst naar de Republikeinse Art School  en daarna   naar het State Art Institute in Kiev. Inmiddels is Igor Grechanyk met zijn creaties en talent een integraal onderdeel van internationaal gerenommeerde hedendaagse kunstenaars. Hij heeft talrijke succesvolle tentoonstellingen met zijn werken over de hele wereld gehad. Zijn stijl is bekend in de artistieke kringen op het mondiale niveau.

Mythen en het onbekende zijn de fundamentele impulsen voor Igor Grechanyk’s creaties. Zijn beelden zijn vol van karakters, tekens en raadsels. Mysterieuze combinaties van texturen, gebaren, karakters en silhouetten verplaatsen de kijker in het rijk van het bovennatuurlijke. Igor Grechanyk’s sculpturen zijn symbolen van krachtige innerlijke energie, een magisch universum. De beheersing van zijn vak stelt hem in staat om zowel de kracht en energie te vertegenwoordigen, maar ook schoonheid en charme.

Wat deze kunstenaar aan de wereld geeft, is de veelzijdigheid en de diversiteit. Hij brengt ons in contact met andere dimensies van het bestaan ​​en laat ons zien dat de wereld veel groter is dan dat wij ons kunnen voorstellen.

Kunstwerken van Grechanyk zijn in bezit van particuliere en museale collecties in Oekraïne en werden opgenomen in de internationale catalogi van de beste kunstenaars van de wereld in de hedendaagse denkbeeldige kunst. Igor Grechanyk heeft Oekraïense en internationale onderscheidingen. In 2011 ontving hij een speciale “Vlam van Vrede Award” van de Habsburg-Lothringen keizerlijke familie van Oostenrijk als Cultureel Ambassadeur voor de Vrede.

Tijdens deze expositie zullen er ook schilderijen van Nico Hoogland, Roland Heyder, Frank Fleuren en Brita Seifert en beelden van Hans Peter Mader en Riet de Jong geëxposeerd worden.

Te zien t/m 6 september op di. t/m za. tussen 14 – 17 uur bij
Galerie Pictura, Aijenseweg 16b, 5854PT Aijen gem. Bergen L., www.galeriepictura.nl